(Wild) Kamperen: 5 eco-social producten

(Wild) Kamperen: 5 eco-social producten

Johnny Jungle is natuurlijk fan van duurzaam reizen en dan is kamperen een hele goeie. En dan niet alleen op de prachtige campings die Nederland te bieden heeft, maar ook het avontuur; Wildkamperen!  

Mag je dan in Nederland wildkamperen? Nee, in Nederland mag je niet zomaar je tentje opzetten in het wild. En riskeer je een behoorlijke boete. Helaas zijn de paalkampeerplaatsen (gedoogd wildkamperen in prachtige natuurgebieden) sinds vorig jaar afgeschaft in verband met geluidsoverlast en vervuiling van de natuur. We hopen natuurlijk dat hier verandering in komt en deze regel snel weer ingetrokken wordt. 

Maar gelukkig is er nog een alternatief! Wat namelijk nog steeds het vrije, back to basic gevoel geeft zijn de (kleine) natuurkampeerterreinen. Hierbij merk je nauwelijks dat je op een camping staat, maar profiteer je stiekem wél van de voorzieningen als een buitenkraantje en een toilet. Verder is de natuur hier meestal ongerept, zijn er geen vaste plekken en kun je vaak staan waar je maar wilt.Er zijn maar liefst 133 natuurkampeerterreinen over heel Nederland verspreid, 10 in Frankrijk en 1 in België. Ook in de herfst en zelfs winter zijn veel van deze campings gewoon geopend.  

Bij zo'n semi wildkampeertrip horen natuurlijk een paar niet te missen duurzame reisproducten die jouw avontuur helemaal af en zelfvoorzienend maken! Hier hebben we er 5 voor je op een rij gezet: 

 

 1. Waterfilterfles
  Ga je wandelen in het bos en ben je te ver van de bewoonde wereld om even water te halen? Deze duurzame waterfles vul je met water uit een sloot, meer, waterval you name it. En door de filter kun je dit met 99,99%veiligheid heerlijk drinken.
 2. Slaapmat
  Onze slaapmat is lichtgewicht en klimaatneutraal gemaakt. Het productieproces draagt niet bij aan klimaatverandering, de CO2 uitstoot wordt namelijk gecompenseerd door het beschermen van natuurgebieden.
 3. Vuurstarter
  Voor je bbq of gezellig kampvuurtje.. Dit zijn de eerste vuurstarters van biobased plastic die gemaakt zijn van magnesium in de vorm van een staaf. Ze werken ook op hoge hoogtes en in natte toestand. Ook handig: Er zit een noodfluitje in verwerkt, mocht je verdwalen op je avontuur..
 4. Hoofdlamp
  Een zaklamp is natuurlijk onmisbaar als de avond valt. Met het kopen van deze eerlijke hoofdlamp die 50 meter ver schijnt steun je Biolite, dat veilige en betrouwbare energie creëert in ontwikkelingslanden. Ze zijn actief in 23 landen in Afrika en Azië en hebben al 1,4 miljoen mensen aan energie geholpen.
 5. Travelmes 
  Het handvat van dit reis mes van Opinel is van FSC* gecertificeerd hout wat komt uit hun eigen bossen in Frankrijk. Het heeft een roestvrijstalen lemmet, is scherp en roestbestendig. Daarnaast is het voorzien van een veiligheidsring die je kunt sluiten zodat het zakmes nooit zomaar dichtklapt.  

Check de site natuurkampeerterreinen.nl waar je moet zijn voor je semi wildkampeer avonturen! En vergeet niet je duurzame gear mee te nemen naar deze prachtige plekken! :) 

×