Johnny Jungle - Eco Social Shop

Duurzaam & eerlijk een vanzelfsprekendheid

Hoi! Wij zijn Johnny Jungle – de Eco Social Shop: een webshop met een missie! Wij willen graag eco en eerlijke producten toegankelijker maken en je op een vriendelijke manier bewust maken van de wereld, onze natuur, maar vooral ook de mens achter het product. Daar is naar onze mening vaak nog zo weinig aandacht voor.

Het woord "Duurzaam" voelt als een breed begrip.. misschien is bamboe servies wel beter voor het milieu dan plastic, maar als het gemaakt is in een fabriek waar mensen 14 uur per dag werken, voor veel te weinig geld en zonder enige zorgzekerheid...Wat is dan je afweging, wat is dan belangrijker? Wat is duurzaam eigenlijk?

"Hoe duurzaam is bamboe servies als het gemaakt is in een fabriek waar mensen 14 uur per dag werken voor veel te weinig geld en zonder enige zorgzekerheid?"

Kwaliteit & eerlijkheid

Alle producten persoonlijk geselecteerd & getest

Alle producten zijn persoonlijk door ons geselecteerd & getest en wij bieden niets aan waar wij zelf niet achter staan. We zoeken naar kwaliteitsproducten met een ecologische achtergrond en nog belangrijker: een goed sociaal en verantwoord verhaal. Daarom vragen wij elke producent naar hun werkwijze & werkomstandigheden. Vertrouwen is de basis van alles en als wij twijfelen over een product, wordt het simpelweg niet aangeboden. 

Global Help

Fan van Fairtrade

Johnny Jungle is fan van Fairtrade en van bedrijven die mooie sociale projecten initiëren. In het binnen- of buitenland, om zo mensen te steunen die het om welke reden dan ook, minder goed hebben dan de gemiddelde Nederlander. En waar mogelijk zoeken we producenten dichter bij huis, voor milieuredenen natuurlijk en support van de lokale ondernemer. Mede door Corona werd het belang hiervan steeds duidelijker. 

Lokaal Sociaal

Sociale Werkplaats

Daar waar mogelijk werken we samen met een sociale werkplaats, voor bijvoorbeeld het inpakken van pakketten of borduren van een logo! En ook zijn we fan van goede doelen, daarom kun je met onze Giftcard naast winkelen ook diverse donaties doen in onze webshop. Dit geld gaat volledig 100% naar het Goede Doel. 

Wanneer we allemaal iets bewuster kopen, kunnen we een grote sociale impact teweegbrengen. 

Geen marketingtrucjes

Ronde prijzen

Er bestaan veel verkooptrucjes. €14,95 lijkt bijvoorbeeld goedkoper dan €15,00. Het achterliggende doel is natuurlijk meer te verkopen. We proberen hier bewust van te zijn en ook hier eerlijk in te communiceren. Daarom zijn sindskort al onze prijzen aangepast naar ronde prijzen. Zodat je in ieder geval daarin niet (al is het onbewust) wordt beïnvloed. 

bewuste materiaalkeuzes

Gerecycled? Welk materiaal, waarvoor geschikt?

Wij bieden graag producten aan die van gerecycled materiaal zijn gemaakt. Maar ook hierin maken wij bewuste keuzes. Je hebt onder andere gerecycled katoen en RPET. RPET is afkomstig van plastic flessen en verpakkingen die door de consument worden weggegooid. Dit materiaal is sterk en wordt vaak hergebruikt in textiel. Hergebruik is natuurlijk super, maar niet altijd bij elk product de meest milieuvriendelijke oplossing. Want als je dit product, bijvoorbeeld een handdoek, dagelijks gebruikt en vaak wast, dan komt dit tijdens het wassen alsnog als microplastics in het water. Daarom kiezen we ervoor om deze RPET wel in tassen of jassen te gebruiken, maar het liefst niet in handdoeken of wasbare wattenschijfjes.

Kernwaarden Johnny

Eerlijk & transparant voor een sociale impact

Eerlijkheid en transparantie zijn de kernwaarden van Johnny Jungle. Daarom proberen wij bij alle producten en in onze blogs ook een zo eerlijk en transparant mogelijk verhaal te delen, zodat onze overtuiging, misschien ook de jouwe wordt.

Founder Johnny Jungle - Eco Social Shop
Susanne 

×