Zoeken

Johnny Jungle: Eco & Sociaal & Kwaliteit de nieuwe norm!

Hoi! Wij zijn Johnny Jungle - Eco Social Shop: een webshop met een missie! Wij willen graag eco en eerlijke producten toegankelijker maken en je op een vriendelijke manier bewust maken van de wereld, onze natuur, maar vooral ook de mens achter het product. Er is hier namelijk nog zo weinig aandacht voor..
"Want hoe goed is bamboe servies als het gemaakt is in een fabriek waar mensen 14 uur per dag werken voor veel te weinig geld en zonder enige zorgzekerheid?"

Alle producten persoonlijk geselecteerd & getest

Alle producten zijn persoonlijk door ons geselecteerd & getest en wij bieden niets aan waar wij zelf niet achter staan. We zoeken naar een ecologische achtergrond en nog belangrijker: een goed sociaal verhaal. Daarom vragen wij elke producent naar hun werkwijze & werkomstandigheden.
Vertrouwen is de basis van alles en als wij twijfelen over een product, wordt het simpelweg niet aangeboden.
Johnny Jungle is fan van Fairtrade en van bedrijven die mooie sociale projecten initiëren. In het binnen- of buitenland, om zo mensen te steunen die het om welke reden dan ook, minder goed hebben dan de gemiddelde Nederlander. En waar mogelijk zoeken we producenten dichter bij huis, voor minder Co2 uitstoot en support van de lokale ondernemer. Mede door Corona wordt het belang hiervan steeds duidelijker. 

Allemaal ronde prijzen

Er bestaan veel verkooptrucjes. €14,95 lijkt bijvoorbeeld veel goedkoper dan €15,00. Het achterliggende doel is natuurlijk meer te verkopen. We proberen hier bewust van te zijn en juist ook hier eerlijk in te communiceren. Daarom zijn sindskort al onze prijzen aangepast naar ronde prijzen. Zodat je in ieder geval daarin niet (al is het onbewust) wordt beïnvloed. 

Gerecycled? Welk materiaal, waarvoor geschikt?

Wij bieden graag producten aan die van gerecycled materiaal zijn gemaakt. Maar ook hierin maken wij bewuste keuzes. Je hebt onder andere gerecycled katoen en RPET. RPET is afkomstig van plastic flessen en verpakkingen die door de consument worden weggegooid. Dit materiaal is sterk en wordt vaak hergebruikt in textiel. Hergebruik is natuurlijk super, maar niet altijd bij elk product de meest milieuvriendelijke oplossing. Want als je dit product, bijvoorbeeld een handdoek, dagelijks gebruikt en vaak wast, dan komt dit tijdens het wassen alsnog als microplastics in het water. Daarom kiezen we ervoor om deze RPET wel in tassen of jassen te gebruiken, maar het liefst niet in handdoeken of wasbare wattenschijfjes.

Wanneer we allemaal iets bewuster kopen, kunnen we een grote sociale impact teweegbrengen.  

Eerlijk & transparant voor een sociale impact

Eerlijkheid en transparantie zijn de kernwaarden van Johnny Jungle. Daarom proberen wij bij alle producten en in onze blogs ook een zo eerlijk en transparant mogelijk verhaal te delen, zodat onze overtuiging, misschien ook de jouwe wordt.

Susanne