Zoeken

ONZE MISSIE: Eco & Sociaal het nieuwe normaal!

ECO & EERLIJKE PRODUCTEN
Hoi! Wij zijn Femke & Susanne van Johnny Jungle - De Eco Social Shop. Een webshop met een missie! We willen graag eco en eerlijke producten toegankelijker maken en je op een vriendelijke manier bewust maken van de wereld, onze natuur, maar vooral ook de mens achter het product. We vinden dat er hier nog zo weinig aandacht voor is.. 

SOCIALE IMPACT
De producten zijn van te voren door ons getest en we bieden niets aan waar we zelf niet achter staan. We zoeken naar een ecologische achtergrond en nog belangrijker: een goed sociaal verhaal. Daarom vragen we elke producent naar hun werkwijze & werkomstandigheden. Vertrouwen is de basis van alles en als we twijfelen over een product, dan bieden we het simpelweg niet aan.

"Hoe goed is een bamboe tandenborstel als het gemaakt is in een fabriek waar mensen 14 uur per dag werken voor veel te weinig geld en zonder enige zorgzekerheid?"

Johnny Jungle is fan van Fairtrade en van bedrijven die mooie projecten initiëren. In het binnen- of buitenland, om zo mensen te steunen die het om welke reden dan ook, minder goed hebben dan de gemiddelde Nederlander. En waar mogelijk zoeken we producenten dichter bij huis, voor minder Co2 uitstoot en support van de lokale ondernemer. Mede door Corona wordt het belang hiervan steeds duidelijker.


"Alles voor Thuis & Travels, maar dan Eco & Sociaal. Kijkend naar het milieu én de werkomstandigheden -  We zijn nog maar net begonnen, maar uiteindelijk kun je in de shop alles vinden wat je nodig hebt voor je reis! Voor in je backpack, lekker outdoor, je toilettas, op de camping, strand, sport of als je een dag de avonturier wil uithangen. En het mooie is dat je veel producten ook gewoon thuis kan gebruiken!"


GERECYCLED? WELK MATERAAL, WAARVOOR GESCHIKT?
We bieden graag producten aan die van gerecycled materiaal zijn gemaakt. Maar we maken hierin wel bewuste keuzes. Je hebt onder andere gerecycled katoen en RPET. RPET is afkomstig van plastic flessen en verpakkingen die door de consument worden weggegooid. Dit materiaal is sterk en wordt vaak hergebruikt in textiel. Hergebruik is natuurlijk super, maar niet altijd bij elk product de meest milieuvriendelijke oplossing. Want als je dit product, bijvoorbeeld een handdoek, dagelijks gebruikt en vaak wast, dan komt dit tijdens het wassen alsnog als microplastics in het water. Daarom kiezen we ervoor om deze RPET wel in tassen of jassen te gebruiken, maar het liefst niet in handdoeken of wasbare wattenschijfjes.

 
EERLIJK & TRANSPARANT
Dat zijn kernwaarden van Johnny. Daarom geven we bij alle producten en in onze blogs een duidelijk en eerlijk transparant verhaal, zodat onze overtuiging, misschien ook de jouwe wordt.

We staan altijd open voor een dialoog, voor ideeën, feedback, nieuwe producten, vragen of samenwerkingen. Laten we samen de wereld ietsje mooier maken. 


FEMKE & SUSANNE