De koffiebeker van gerecyclede koffiebekers

De koffiebeker van gerecyclede koffiebekers

Trakteer je jezelf wel eens op een goede kop koffie of thee to-go? Voor de één een dagelijks ritueel, voor de ander een bijzonder genietmomentje. Onze favoriete warme drank krijgen we vaak aangereikt in een papieren wegwerpbeker. Maar wist je dat daar ook plastic in zit? En dat dit duurzaam ogende papieren bekertje thuishoort bij ons andere plastic afval (PMD)? 

Iedere papieren wegwerpbeker is voorzien van een dun laagje plastic, zodat het drinken niet door de beker lekt. Dat is praktisch en fijn voor onze handen, maar het is ook een belasting op het milieu. In Nederland gebruiken we per jaar maar liefst 3 miljard wegwerpbekers. Dat komt neer op 173 wegwerpbekers per persoon, per jaar!

 

Circular Cup

De oplossing: een herbruikbare koffiebeker die je zelf kunt meenemen naar je favoriete koffiezaakEn wat is dan beter dan een herbruikbare koffiebeker gemaakt van al die papieren wegwerpbekers? Dat is precies wat Circular&Co (Voorheen rCUP) doet met hun Circular Cup 

Het Engelse bedrijf zamelt gebruikte papieren bekers in, perst ze samen en recyclet ze tot herbruikbare koffiebekers. Ze slaan hiermee twee vliegen in één klap: bestaande wegwerpbekers worden nuttig gebruikt én het gebruik van wegwerpbekers wordt verminderd. En de winst voor jou: een mooie, duurzame beker die jouw drinken goed warm houdt. 

 

100% recyclebaar

De Circular Cup gaat gemiddeld 10 jaar lang mee. Dat scheelt heel wat wegwerpbekers! Gaat er in de tussentijd iets kapot, dan zijn reserveonderdelen eenvoudig te bestellen bij Circular&Co. Is de beker echt ‘op’, dan neemt het bedrijf jouw beker graag weer retour. Jij krijgt dan korting op jouw nieuwe Circular Cup, terwijl jouw oude beker gerecycled wordt tot een nieuwe.  

 

Verlaagde CO2-uitstoot

Circulair&Co produceert niet alleen circulair, maar is ook duurzaam. Zo worden producten sinds 2020 zowel in China als in het Verenigd Koninkrijk gemaakt. Afhankelijk van de locatie van de afnemer, worden producten geleverd vanuit één van beide locaties. Dit heeft een gunstig, verlangend effect op hun CO2-uitstoot. De productie in Engeland is bovendien gunstig voor de lokale economie.  

 

Ga jij er straks op uit om jouw favoriete koffiezaak te steunen? Neem dan een herbruikbare koffiebeker mee. Of bestel jouw nieuwe Circular Cup in onze shop. Woon je in Amsterdam? Dan brengen we jouw aankoop hoogstpersoonlijk langs. 

×