Sociaal Gerecycled

Sociaal Gerecycled

Wij zijn altijd op zoek naar mooie producten van bedrijven die zich op wat voor manier dan ook inzetten voor mens en milieu. Zo werden we erg enthousiast toen we kennismaakten met i-did. Deze Utrechtse organisatie helpt mensen aan het werk en produceert duurzame, sociale designproducten zoals tassen en accessoires. Een werkwijze die precies past bij ons verhaal: eco én sociaal.

I-did zet zich in voor een sociale en circulaire samenleving. Sociaal, door mensen te begeleiden naar werk die al erg lang werkloos zijn, of nog niet eerder een baan hebben gehad. Zij krijgen op de werkvloer van i-did coaching en begeleiding. Gemiddeld stroomt 70% van hun werknemers door naar betaald werk.

Circulair, omdat zij werken met producten van gerecycled vilt. Al hun producten zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit vilt dat wordt gemaakt van kleding dat niet meer draagbaar is en anders zou worden weggegooid. Ieder stuk vilt is daarmee uniek en laat het karakter van de oorspronkelijke kleding zien.

 I-did werkt samen met grote ondernemingen. Zo maakte de organisatie producten van de oude bedrijfskleding van KLM, creëerde het vilt van restanten IKEA-textiel en zijn er drie viltkleuren ontwikkeld in de kenmerkende kleuren van de afgedragen kleding van de Efteling.

Ook interesse in een uniek, duurzaam en sociaal designproduct van i-did? In onze shop vind je onder meer een paspoorthoes, telefoonhouder voor aan het stopcontact en een toilettas/etui.

 

 

 

×